Pizza cu mere si mascarpone

de madi_marin in Prajituri, 26 Feb 2010 | 6082 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 lingura ulei
  • 240 g faina
  • 120 ml apa
  • 1 lingurita cu drojdie
  • 1 lingurita cu zahar
  • putina sare

Pentru umplutura:

  • 5 mere
  • 4 linguri cu zahar
  • coaja de citrice confiata
  • 125 g mozzarella
  • 100 g mascarpone
  • 2 linguri cu zahar brun
  • scortisoara
  • gem de fructe de padure

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu mere si mascarpone:

Se pun toate ingredientele pentru aluat la masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire.

Intre timp preparam umplutura: se pune zaharul la caramelizat cu cateva picaturi de apa. Cand e gata se da deoparte. Merele se curata de coaja si se taie cubulete. Se pun peste caramel, se presara cu scortisoara si cu zaharul brun si se da vasul la cuptor la foc potrivit pana ce merele s-au inmuiat . Se dau apoi la racit.

Cand aluatul e gata se intinde pe masa infainata in foaie potrivit de subtire. Se tapeteaza o forma detasabila cu hartie de copt, se pune aluatul , se unge cu mascarpone, se pun deasupra merele cubulete , cojile de citrice confiate si se presara bucatele de mozzarella. Se da forma la cuptor pana ce se coace aluatul. Se scoate din forma inca fierbinte si se unge cu ajutorul unei pensule cu gemul de fructe de padure. E buna si calda si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu mere si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

susu 1

26.02.2010, 22:13

Foarte interesanta reteta. Nu stiu cum faceti voi dar eu daca nu as fi facut sport cu siguranta aveam 200 kg la cat gatesc.

madi_marin 1

27.02.2010, 09:31

fetelor...ma bucur ca va place ......mi-era pofta de ceva cu mere si ....mi-a trecut asta prin cap.....

adnas54 1

27.02.2010, 22:18

Chiar ca-i o idee noua... trebuie incercat...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere